divendres, 20 de maig del 2016

CONTES SLOW: L'UNIVERS DUBUC

Bon dia!

Seguim amb les recomanacions de contes inspirador.

Avui us presento un conjunt de contes de la autora-il·lustradora MARIANNE DUBUC. Crec que tots i totes l'heu de conèixer, és preciós el que fa!

Sóc una gran admiradora de la seva feina, de la seva il·lustració delicada i divertida, de les seves històries plenes de tendresa i de la seva mirada sense presa de la vida. Per mi la Dubuc forma part dels autors que creen "Contes Slow", aquells contes que et recorden que tot té el seu temps i que no cal córrer. Contes que t'ajuden a descobrir els petits detalls del present.

A casa som molt fans de la feina d'aquesta dona. Quan agafem un conte d'ella en Joel ja diu "és de la Dubuc!". Això d'explicar als nens qui són els autor dels contes que llegim és interessant (Ja en parlaré en un altre entrada).

Anem a allà!

PERO PAPÁ...



Aquest conte fa riure molt al Joel (3 anys) i a tots els nens del seu espai a escoleta! Un conte senzill i petit però, a mesura que l'expliques, els bonics dibuixos que van creixent sobre el fons blanc el fan gran. Un petit conte per riure i divertir-se. També podem llegir contes només (i molt és ja) per riure!

(...)
Buenas noches monitos!...Pero papá que te olvidas la cama!
Buena noches monitos!... Pero papá que te olvidas el suelo y las paredes!
Buenas noches monitos!...Pero papá que te olvidas la puerta del armario!
Buenas noches monitos!...Pero papá que hay un monstruo en el armario!
(...)

UN ELEFANT ES BALANCEJAVA 



Conte de cartoné (format pàgines de cartró gruixut) que fa una versió de la coneguda cançó "Un elefant es balancejava sobre la tela d'una aranya..." amb un final divertit i inesperat. És un conte que pot funcionar per a nadons fins a nens de més de 3 anys. L'altre dia el vaig explicar a l'espai del meu fill Joel de 3 anys i a tots els va encantar. Demanaven S! 

EL CARNAVAL DELS ANIMALS (Ed. Juventut)



S'organitza una festa de disfresses i els animals es van disfressant d'altres animals. Un llibre divertit per explorar el món dels animals i fer volar la imaginació. Al Joel li agrada molt mirar-lo ell sol assegut a la seva butaca de lectura i anar observant els diferents animals

És un llibre que té molt de joc per fer amb els petits: Podem jugar a recordar de què es disfressa cada animals, podem fer un joc simbòlic-teatral per casa i jugar a ser un lleó disfressat d'elefant. Com camina un lleó elefant? Quin so fa? Interessant....



EL LLEÓ I L'OCELL


Un conte del que ja he parlat en un post anterior al blog, un conte que em té el cor robat. Un conte d'amistat, comiats i petits dols amb una tendresa i una sensibilitat que el fa brillar. D'aquests contes que ens fa més gran el cor.

LA RUTA DEL RATOLÍ CARTER (Ed. Joventut)



El ratolí surt a repartir les cartes i els paquets a casa de tots els animals del bosc. Un àlbum il·lustrat tendre i delicat on podrem descobrir les cases i els secrets de tots els animals.
 
L'AUTOBÚS

Conte que ens narra el trajecte en autobús d'una nens fins a casa de la seva àvia. Un altre dels "contes slow" de la Dubuc que ens mostra els petits detalls, fets per ser descoberts. 

ESPERO QUE US INSPIRIN TANT COM A MI AQUESTS LLIBRES!

GRÀCIES!

Si voleu comprar-los, podeu fer-ho online en els següents links de www.loscuentosdebastian.com:



MÉS INFORMACIÓ DE TALLERS-MOSTRA DE CONTES I COMPRES, 
podeu contactar amb mi a:


raquel.demanuel@loscuentosdebastian.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada